Hockey

Sverige nollade Ryssland

3-0 innebär att Sverige slutade tvåa i sin grupp och ställs mot Tjeckien i kvartsfinal på torsdag.

I en jämn första period misslyckades Sverige att utnyttja tre raka power play men när Ryssland i inledningen av den andra perioden drog på sig lagets fjärde utvisning slog AIKs Philip Broberg till och gav Sverige ledningen. Sverige var sedan en stolpträff från 2-0 i nästa power play och när Ryssland återigen spelade regelvidrigt klappade Färjestadts Oscar Lawner in 0-2 ur nästan ingen vinkel alls under den avvaktande utvisningen. Trots skottmässigt övertag för Ryssland kändes det som att Sverige hade grepp om matchen, dessutom med ett stabilt försvarsspel och felfritt målvaktsspel av Hugo Alnefelt vilket gjorde att Ryssland inte kom till riktigt klara målchanser.

13.54 in i sista perioden punkterade HV 71s Simon Holmström matchen med sitt 3-0-mål och därmed slutade Sverige tvåa i sin grupp bakom tunga guldfavoriten USA.

Tyvärr tvingades en av Sveriges bästa backar, Brynäs Victor Söderström utgå på grund av skada i den första perioden.

I den andra matchen vände Kanada 0-2 till seger med 6-2 mot Tjeckien. Det innebär att Sverige ställs mot Tjeckien i kvartsfinalen på torsdag, i Fjällräven Center.

Ryssland-Sverige
Första perioden:
Skott: 6-10

Andra perioden:
0-1 (02.49) Philip Broberg, power play, 0-2 (13.06) Oscar Lawner (Lucas Raymond, Ludvig Hedström),
Skott: 14-10