Hockey

Han som alltid ger sitt MAX

Det finns mycket att hålla ögonen på under U18-VM som börjar idag. Inte minst Modo Hockeys bidrag i truppen; forwarden Max Wahlgren.
– Jag ska ge allt jag har och hoppas att jag får spela så mycket som möjligt, säger den blivande 18-åringen.

En lång tid av förberedelser är över. Arrangörerna och de deltagande lagen står rustade för intensiva dagar i Örnsköldsvik samt i Umeå och nu går ridån upp för internationell ishockey på våra breddgrader. I Fjällräven Center spelar Sverige ikväll mot USA klockan 19.30.
En av alla laddade är forwarden Max Wahlgren, svensk juniormästare sedan Modo Hockey nyligen besegrade Linköping i J20-SM-finalen, och som definitivt inte tröttnat på hockeyn trots att säsongen blir megalång.
– Nej, absolut inte. Det är ju det här man vill göra. Visst kände jag mig lite sliten efter finalmatchen, men nu är jag på gång igen och det här ska bli riktigt roligt, säger Max.
För egen del är powerforwarden, med inställningen att alltid gå rakt på mål och spela fysiskt, nöjd med vinterns prestationer. Och nu vill han krydda en lyckosam säsong med internationell topprestation.
– Det skulle vara en bra avslutning. Det är som alltid små marginaler, men jag tycker absolut vi har kapacitet för att kunna spela om medaljerna.
Han med nummer 22 på ryggen, som ö-vikspubliken bör har extra koll på, tipsar om två av hans lagkamrater och en riktig superstar.
­– Alexander Holtz och Lukas Raymond är två mycket skickliga spelare födda -02 och i USA finns Jack Huges som förmodligen kommer gå i första rundan i NHL-draften.
På frågan när Max Wahlgren ska göra A-lagsdebut i Modo Hockey kommer svaret blixtsnabbt:
­ – Så fort som möjligt.

 

Max Wahlgren

Ålder: 18 år den 9:e maj.
Familj: Mamma Pernilla, pappa Lars, bröderna Tim, 21, och Joel, 18.
Bor: I villa i Kramfors och i lägenhet i Örnsköldsvik.
Meriter: J20-guld, J18-silver, TV-puckguld, 34 juniorlandskamper.
Aktuell: Modo-spelare i U18-landslaget.

Publicerat