Modo Hockey

Målvakterna spikade för Modo

Modo Hockey har gjort klart hur deras målvaktsuppställning kommer att se ut under den kommande säsongen. Linus Lundin och Erik Hanses förlänger båda kontraktet med klubben och Oliver Dackell, tidigare från Örnsköldsvik HF, hoppar in under två säsonger.
– Vi adderar en tredje målvakt som är en riktigt vass talang som vi hoppas ska kunna utvecklas ytterligare hos oss, säger huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

Modo Hockey har förlängt sitt kontrakt med Linus Lundin, som nu sträcker sig till 2020/21. Även Oliver Dackells kontrakt sträcker sig över två säsonger medan Erik Hanses kontrakt bara gällder den kommande säsongen.

Björn Hellkvist delar med sig av lite tankar kring de tre målvakterna:
– Dackell är ung och ett riktigt råämne. Han är duktig på att se och fånga puckarna där han spelar på instinkt och står upprät så länge han kan. Han är kanske en lite annorlunda målvaktstyp till spelsättet där jag har god erfarenheter av typen av målvakter som blir inskolade i nya skolan och sedan tar nästa steg därifrån.

– Lundin kom in i ett prekärt läge för oss och ett bra läge för honom där han gjorde det fantastiskt bra då Erik Hanses hade spelat väldigt många matcher i rad. Lundin är en annorlunda typ av målvakt i jämt med Dackell där han spelar mer täckande och med goda reflexer. Det som krävs från honom är ett fortsatt hårt jobb där han har talangen och alla förutsättningar att fortsätta utvecklas.

– Hanses visade med all tydlighet att han var rätt målvakt att välja när vi skulle satsa på en målvakt i Slutspelsserien. Han hade inte heller ett gällande kontrakt och hade mycket att bevisa, vilket han även tog chansen och gjorde. Vi är glada att han fortsätter i Modo Hockey även den kommande säsongen då han är inspirerad inför uppgiften, avslutar Hellkvist.

 

Publicerat