Du är här

2019-04-21 - Ungdom

Vardagsrummet Ung

Varje söndag för Örnsköldsviks alla ungdomar, från årskurs 9 och uppåt.

Vardagsrummet Ung är en satsning för Örnsköldsviks alla ungdomar, från årskurs 9 och uppåt. Varje söndagseftermiddag/kväll håller Vardagsrummet Ung öppet mellan 15.00-22.00, i föreningen Vardagsrummets lokal på Lasarettsgatan 9. (Samma hus som Café UH. Vissa aktiviteter kommer att vara på Café UH, eller på Club UH som finns källaren i samma hus, eller i EFS-kyrkans lokaler som också finns i huset.)
Kvällen är indelad i fem olika block, och ni ungdomar väljer själva vad ni är med på – det vill säga vilken tid ni kommer, och vilken tid ni går hem.

De fem blocken är:
Drop-in i Vardagsrummet  15.00-17.00
Möjlighet att snacka, spela spel, att få läxhjälp och att dricka en kopp te eller kaffe.
Aktiviteter  17.00-19.00
Tre valbara aktiviteter erbjuds varje söndag, på tre olika teman – ”Rörelse”, ”Kreativitet” eller ”Tänkande”. Du väljer att vara med på det som intresserar dig.
Efter dessa aktiviteter hålls samtalsgrupper där man lär känna varandra, och snackar om intressanta ämnen. Du kan välja en samtalsgrupp som håller på 20 minuter, eller en grupp som håller på 45 minuter.
Mat  19.00-20.00
För den som vill finns möjlighet att äta mat tillsammans. Maten äts i EFS-kyrkans matsal som finns i samma hus som Vardagsrummet. Maten kostar 25 kronor.
Gudstjänst  20.00-21.00
För den som har en tro, eller har ett intresse för kristen tro och andlighet, finns möjlighet att avsluta kvällen med en enkel gudstjänst på 45-60 minuter, med bön, musik och 15 minuter prat om en bibeltext.
Drop-ut  21.00-22.00
Det finns möjlighet att hänga kvar på Café UH, eller i Vardagsrummet fram till klockan 22.00 så huset stänger, och det är dags att gå hem och ladda för en ny skolvecka.

Poängen med Vardagsrummet Ung är att skapa tid och en plats där Örnsköldsviks ungdomar kan lära känna andra unga (och vuxna), som man kan göra nya grejer och diskutera intressanta frågor med. Förhoppningsvis kan Vardagsrummet Ung bidra med inspiration, fler vänner och lite najs känsla i vardagen.

Vardagsrummet Ung är ett samarbete mellan Elimkyrkan, EFS-kyrkan, Svenska Kyrkan i Örnsköldsvik, och föreningen Vardagsrummet.

 

Dela med dig av denna artikel på: