Du är här

2019-04-20 - Musik

Nytt från Jon and Julia

Jon and Julia, med tidigare ö-viksbon Julia Blomgren, släpper en musikvideo och har precis signats av det engelska skivbolaget Tonotopic Records. Lyssna här.

Svenska duon Jon and Julia har precis signats av det engelska skivbolaget Tonotopic Records och släppte singeln "Hips Are Rolling" i slutet av mars. Nu är det dags för musikvideon där gammalt möter nytt. Graffiti i nedslitna Södertälje hamn en vardag, fuldans i Heron City vid Kungens kurva i Stockholmsförorten Botkyrka varvas med hip hop-dans på Tokyos gator mitt nattvimlet.

Line Jonsdotter som själv är dansare har regisserat musikvideon. Den är en hyllning till alla kroppar och dansen som den yttersta formen av frihet.
– Jag har en tråkig uppfattning att det inte riktigt är okej som kvinna att hålla på med sådan här musik och agera i en musikvideo för det bryter mot reglerna. Men jag känner mig stolt över videon, som var riktigt kul att spela in och Line har gjort ett fantastiskt jobb, säger bandmedlemmen Julia Blomgren, uppvuxen i Örnsköldsvik.

Hon får också medhåll av kollegan Jon-Terje Sundberg:
– Jag tror musikvideon handlar om att bara dansa på och köra sin grej. Ålder, stil och plats spelar liksom ingen roll.

"Hips Are Rolling" blev nyligen uppmärksammad av spanska hypade musikbloggen Phonograph me och blev också vald till helgens tips av musikbloggen Digital high.
Låten hamnade på Spotify-spellistan ”Indie Rock, The best of now”, med över 5 000 följare, i gott sällskap med band som The Shins, Pale Moon, The Radio Dept och Shout out louds.

Dela med dig av denna artikel på: