Du är här

2019-04-10 - Film-TV-Radio
  • Markus Edlund från Myckelgensjö. Foto: Andreas Lundberg
  • Foto: Bonnier

Markus kamp fortsätter

Markus Edlund från Myckelgensjö var farligt nära att åka ut ur Biggest Loser redan i andra programmet, men från och med nu kan det bara gå framåt.

Andra avsnittet inleddes med en individuell tävling att så snabbt som möjligt ta sig uppför en brant backe med hinder. Markus Edlund överraskade många med att ta sig upp som fjärde deltagare, trots sin dåliga rygg.
– Den krampar och har sig, men det är jag van vid, sa Markus som presenterades lite extra i det här avsnittet.
– Jag har alltid varit rund under min uppväxt, men samtidigt aktiv. Jag har varit en aktiv tjockis. Det är de sista åren det blivit för tungt, ryggen pajade för fem år sedan och jag fick tre diskbrock.

Redan efter första tävlingen tvingades de två sista lämna Biggest Loser – men fick sedan en andra chans i Revanschen. Återstående tolv deltagare delades in i två lag där vinnaren av den individuella tävlingen fick fördelen att välja medtävlande först, och han började med att välja Markus.
– Det var en riktigt skön känsla att bli vald först av alla, sa Markus som var helnöjd med det lag han hamnade i.
– Jag tycker att vi har ett jättebra lag, vi är klockare och äldre, sa han med glimten i ögat.

Ett stenhårt gympass väntade sedan och Markus satte sig vid en av maskinerna och sa glatt:
– Jag är alltid redo! Vi vet att det är sista träningen inför invägningen och vi vet att den är jätteviktigt, alla kommer att ge allt.

Tränare Mikael Holmsten körde hårt med deltagarna och imponerades av Markus.
– Markus är redo att kriga men har enorma problem med sin rygg. Jag är väldigt orolig för hans rygg, men han är en person som löser sina problem.

Till sist väntade den nervösa invigningen där den deltagare som procentuellt sätt förlorat minst av sin kroppsvikt, i det lag som tillsammans tappat minst, åker ut.
– Dagens invägning blir riktigt spännande, jag tror att vi vinner men man har absolut ingen koll, sa Markus som var först att vägas.
– Jag kliver upp och det känns riktigt roligt.

Markus startade på 170,7 kilo och vid första invägningen stannade vågen på 164,7 kilo – Markus hade på en vecka tappat sex kilo.
– Yes! Nu är det bara att göra det här tio gånger till. Att gå ned sex kilo är jag riktigt nöjd med.

Det visade sig dock att det, trots den stora viktminskningen, var ytterst nära att Markus tvingades lämna. Hans procentuella viktminskning var 3,5 procent och det innebar att han bara hade en deltagare i sin grupp bakom sig – en som hade minskat 3,4 procent. Och eftersom Markus grupp bara var hundradelars procentenheter sämre än det andra laget så blev det sista deltagaren i hans grupp fick bege sig till Revanschen.

Följ Markus fortsatta kamp i Biggest Loser när avsnitt 3 sänds måndag 15 april klockan 21.00 i Sjuan.

 

Dela med dig av denna artikel på: