Du är här

2019-04-10 - Näringsliv
Foto: Mats Forsgren

Öviks företagsklimat på nionde plats i servicemätning

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har släppt rapporten ”Öppna jämförelser Företagsklimat” som tittar på hur nöjda företagare är med kommunen. Örnsköldsvik hamnar på nionde plats bland kommuner med över 40 000 invånare.

I SKL:s rapport så har företagare fått svara på frågor rörande bland annat hur nöjda de är inom olika myndighets- och serviceområde, till exempel bygglov då det rör myndighetsområden och information när det rör serviceområden. Det har sedan fått ge ett värde, ju högre desto bättre, där maxvärdet är 100.

I det stora hela så hamnar Örnsköldsviks kommun på plats 9 bland alla kommuner med över 40 000 invånare och på plats 56 i överlag. I SKL:s Nöjd-Kund-Index så får kommunen ett värde på 75, vilket är något över medelvärdet för samtliga deltagande kommuner som ligger på 72. 

Det myndighetsområde som företagen i Örnsköldsvik är mest nöjda med är livsmedelskontroller, där kommunen klättrar med 7 enheter och får ett NKI på 81. Inom serviceområden så ligger kommunen över riksvärdet inom samtliga områden och företagen med bemötande som får ett NKI värde på 80.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: