Miljö

Bosch Rexroth kranmärks

Bosch Rexroth Mellansel, en av kommunens större arbetsplatser, tar ställning för miljön och blir kranmärkt.

Sverige är ett av de länder i världen mest bäst kvalitet på sitt kranvatten, och särskilt kranvattnet i Örnsköldsvik har både hyllats och prisats. Ändå så är det många som väljer flaskvatten istället, trots att det går åt 300 gånger mer energi för att producera en liter flaskvatten jämfört med en liter kranvatten. 

Nu tar Bosch Rexroth Mellansel ställning och väljer bort flaskvattnet helt och hållet för att istället bara servera kranvatten både på arbetsplatsen och under möten och aktiviteter som de anordnar.
– Att välja kranvatten framför förpackat vatten är en enkel insats som gör skillnad. Och vi hoppas att fler företag inom Örnsköldsviks kommun också väljer att kranmärka sig och sin verksamhet, säger Tony Andersson, platschef vid Bosch Rexroth Mellansel i ett pressmeddelande från Miva och fortsätter: 
– Genom att göra det valet kan vi bidra till att minska inte bara på förpackningar och avfall utan också på transporter och utsläpp.


Om kranmärkning:
Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för flaskvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten som har kranmärkt flera event. I samband med Världsvattendagen 2017 lanserades Kranmärkt som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten.

 

Publicerat