Du är här

2019-04-08 - Mat & dryck
  • Carl Jan Granqvist var på plats på Höga Kusten Smakmässa. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Jessica Ortman som gav sina bästa grilltips inför sommaren. Foto: Håkan Nordström
  • Arrangörerna Per Karlsson och Thomas Norberg passade på att njuta på mässan. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Munskänkarna koncentrerade sig på bubbel. Foto: Håkan Nordström
  • Höga Kusten profilerade sig på många sätt under mässan. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Carl Jan Granqvist var en av de inbjudna inspiratörerna. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Jenny Hellman med sina konstverksvackra praliner. Foto: Håkan Nordström

Smaklökarna fick sitt

Årets upplaga av Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center hade mycket gott att erbjuda. Se bilder från mässan här.

Carl Jan Granqvist talade om mat och dryck från stora scenen och deltog även i ett mingel för de mer nyfikna, som snabbt var slutsåld. Slutsålt blev det också kvickt för kursen "Smaka på Baskien och Höga Kustens skärgård som hölls av de lokala matentusiasterna författaren Steven Ekholm och kocken på Ulvö Hotell Tobias Andersson. Andra som bidrog med smakinspirationer var Jessica Ortman som gav sina bästa grilltips inför sommaren, årets kock David Lundqvist som höll en ost- och vinprovning, årets bartender Alex Skarlen som höll i en drinkskola och ö-vikskonditorn Märta Grundberg som visade hur man gör tryfflar.

Besökarna i Fjällräven Center hade naturligtvis också möjlighet att prova mängder av olika drycker som de många utställarna presenterade, allt från öl från mikrobryggerier i Västerbotten och prisbelönt gin (Härnö Gin) och whisky (High Coast Whisky) från vårt eget län till viner från Moldavien som importeras av lokala High Coast Wine.

Men här fanns förstås inte bara drycker; Matstudio S 20 plockade ihop en trevlig helgpåse med ost, kex och marmelad; många passade på att njuta av kantarelltoast med Västerbottensost och friterad Cammenbert med hjortron – och Jenny Hellman, som driver Fru Hellmans Choklad och tillverkar praliner i världsklass, överraskade med en surströmmingspralin.

Dela med dig av denna artikel på: