Musik

Succé-comeback för Blackwater

Efter två års uppehåll stod Blackwater, med trummisen Per Karlsson från Ö-vik, nyligen på scen i Fryshuset i Stockholm – som förband till det amerikanska bandet Godsmack.

Blackwater, som i övrigt består av Peter Uvén på bas och Jay Bartlett på gitarr och sång har haft ett långt brejk på grund av att Jay blev pappa till tvillingar. Men 19 mars var trion tillbaka, i ett utsålt Fryshuset som support till Godsmack.
– Vi känner deras amerikanska mana-ger som hjälpt oss flera gånger tidigare, bland annat med Skandinavien-turnén med Steel Panther och Los Angeles-spelningen på legendariska The Roxy med Tremonti. Godsmacks ordinarie supportband fick ställa in några spelningar på denna Europa-turné eftersom de skulle till Japan, så vi fick inbjudan till några av spelningarna, berättar Per Karlsson.
På grund av tidsbrist från bandmedlemmarna kunde Blackwater bara tacka ja till en spelning, men den klarade de galant.
– Vi kände inte snubbarna i Godsmack tidigare, men de var otroligt trevliga och förhoppningsvis får vi spela med dem igen.
Någon storsatsning nu när Blackwater gjort comeback ska vi däremot inte räkna med.
– Vi satsar inte lika hårt som tidigare. Vi har sagt att vi ska spela in och släppa ny musik, och ta de spelningar som vi tycker känns roliga – och vi har fått några förfrågningar nu när vi är tillbaka, säger Per.

 

Publicerat