Du är här

2019-04-06 - Evenemang
Foto: Lia Jacobi

Tävla om biljetter!

Teater Västernorrland gästar Folkan Teater onsdag 24 april med en fri fantasi om bagardottern från Härnösand som blev en av sin tids mest uppskattade och spelade dramatiker.
Vi har biljetter som vi lottar ut.

Alfhild Agrell var samtida med Ibsen och Strindberg, men trots den hårda konkurrensen var hon under det tidiga 1880-talet den mest spelade dramatikern på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Kvinnans frigörelse och rätten till ett eget liv var ämnen hon gärna skrev om.
Therese Söderberg har skrivit manus till Teater Västernorrlands lustfyllda föreställning som rör sig mellan dröm och verklighet. Vi får bland annat se hur Alfhild möter såväl Strindberg och Ibsen som Ellen Key och Victoria Benedictsson. Genom Alfhilds ögon får vi också se fragment ur hennes pjäser och minnas hennes succéer.
För regin står Dag Norgård och på scenen står Kaj Ahlgren, Åke Arvidsson, Gisela Nilsson, Anita Nyman och Helena Svartling. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.


Alfhild Agrell skrev under tre olika pseudonymer, vilka? 
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till föreställningen ”I huvudet på Alfhild Agrell”. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.  
Svaret mejlar du till adressen tavling@7an.se senast 8 april. Vinnarna presenteras nästa vecka.

Dela med dig av denna artikel på: