Film-TV-Radio

Biopremiärer vecka 14

Veckans biopremiärer på Palladium är Fågelfångarens son, en nyinspelning av Jurtjyrkogården samt smygpremiär på Drömparken.

Fågelfångarens son av Richard Hobert har premiär nu på fredag 5 april. Filmen bygger på Hoberts egen bok, hans debutroman, som i sin tur baseras på verkliga händelser på Färöarna. Värdshusvärdinnan Livia (Livia Millhagen) hjälper sina vänner fågelfångaren Esmar (Rudi Køhnke) och Johanna (Vigdis Hentze Bjørck) att få en son eftersom de enligt Färöisk lag annars förlorar sitt hem och sin mark. Ett arrangemang som måste ske i största hemlighet för att inte ryktesspridning på ön ska ta fart. Ingen av dem kan förutse följderna och hos familjen växer vreden över vad den urgamla lagen gör med deras liv.
Premiär: Fredag 5 april 18.00 (visas minst till 18 april).

Jurtjyrkogården (Pet Sematary) är en nyinspelning av den 30 år gamla skräckfilmen som baseras på en roman av skräckmästaren Stephen King. Louis Creed är en läkare som flyttat från storstaden med sin familj för att börja arbeta på en sjukstuga på ett stort universitet. Familjen har köpt ett stort och trivsamt hus i lantlig miljö i småstaden Ludlow och de båda barnen Ellie och lille Gage stormtrivs både med huset och med de nya grannarna. Det enda smolket i bägaren är den stora motorvägen som ligger nära huset, och snart utkräver den sitt första offer – Ellies älskade katt. Louis vet att han måste begrava sin dotters husdjur. Men när han, assisterad av sin granne, tar med sig katten till djurkyrkogården visar det sig att det ligger en helt annan begravningsplats bakom djurkyrkogården. På Micmacindianernas begravningsplats upphör alla naturlagar att gälla. I rollerna ser vi bland andra Jason Clarke, Amy Seimetz och John Lithgow.
Premiär: Fredag 5 april 20.45 (visas minst till 2 maj).

Drömparken (Wonder Park) är en animerad äventyrskomedi som har svensk premiär först 12 april, men på Palladium här i Örnsköldsvik har den smygpremiär lördag och söndag 15.15.

 

Publicerat