Musik

”Ulvön tillhör mina favoritställen”

Gitarrvirtuosen Janne Schaffer firar påsken på Ulvön och ikväll, på självaste påskafton, spelar han i kyrkan tillsammans med kapellmästaren Jonas Gideon och sångaren Fredrik Benedict Nybladh.

Janne Schaffer har nyligen avslutat den bejublade hyllningsturnén ”ABBAMANIA the Show Gold Tour” där han under två veckor spelat i fullsatta arenor runt om i Tyskland, Österrike och Schweiz.
– Vi gjorde elva spelningar på tolv dagar och hade omkring 3 000 i publiken varje kväll. Jag känner mig otroligt hedrad att få åka runt och spela ABBAs musik, som jag var med och spelade in och som fortfarande är så populär, säger Janne som har många spelningar inbokade under året.
Dels gör han ”Janne Schaffer Music Story” om sin egen historia och om alla stora musiker han mött, han spelar i ”Ebbas Änglar” som är en minneskonsert för Ebba Åkerlund som omkom i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, och han gör hyllningskonserter för sin nära vän Björn J:son Lindh som han arbetade tillsammans med i över 40 år.

I Ulvö kyrka ska han framföra både egna låtar och musik av bröderna Ted och Kenneth Gärdestad.
– Det ska bli jätteroligt, det är ett par år sedan jag var där senast och det ska bli så skönt att komma tillbaka. Ö-vik och Ulvön tillhör mina favoritställen och påskhelgen blir ganska lugn och avkopplad. Jag kom upp redan på skärtorsdag för att acklimatisera mig och samtidigt får jag tid att koppla av lite. Jag har en intensiv spelperiod framför mig, säger Janne.

 

Publicerat