Nyheter/Reportage

Nya säkerhetskontrollanter vid Ö-viks flygplats

Från och med den 1 april så får Örnsköldsvik Airport nya säkerhetskontrollanter då Securitas tar över ansvaret.

I ett avtal som sträcker sig över två år, med möjlig option på 2x12 månader, så blir Securitas ansvariga för säkerhetskontrollen vid Örnsköldsvik Airport. Tidigare har flygplatsen sköt kontrollerna själva men vill nu frigöra personalen så att de kan fokusera på att utveckla flygplatsen och digitalisera verksamheten. 
– Sedan SAS började trafikera flygplatsen levererar vi hela passagerarprocessen, från incheckning till bagagehantering, vilket är en ny verksamhet för oss. Tidsrymden är kort från att plan landar och lyfter och mycket ska klaffa under den tiden. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla flygplatsen, inte minst digitalt, och därför vill vi nu kunna se över hur vi kan digitalisera incheckningen, säger Leif Johansson, säkerhetschef på Örnsköldsvik Airport, i ett pressmeddelande.

Flygplatsen i Örnsköldsvik blir den tjugonde flygplatsen som Securitas har ett bevakningsavtal med. Regionchef för Aviation, Securitas Sverige AB, Pasi Vuorinen, kommenterar:
– Det här är såklart ett mycket ärofyllt uppdrag på flera sätt och vi är mycket glada för förtroendet. Inte minst för vår del, då vi fortsätter att växa inom flygplatssäkerhet, så kan vi erbjuda kunden en välutvecklad leverans de kan känna sig trygga med, då vi har en gedigen erfarenhet och kunskap att luta oss mot.

 

Publicerat