Nyheter/Reportage

Nyanställda stärker Ö-viks kirurgi

Från och med idag så finns tre nya överläkare och en specialistläkare på plats i Örnsköldsviks sjukhus. Ytterligare en kirurgöverläkare kommer att jobba halvtid.

I Örnsköldsvik har det varit problem med att bemanningen av de kirurgiska tjänsterna. Och även om problemet kanske inte är helt löst ännu så ser läget betydligt mycket bättre ut med de fyra nyanställningarna. 
– Det känns verkligen bra att vi nu tillsammans lyckats säkra en mer långsiktig och hållbar bemanning vid kirurgin i Örnsköldsvik. Detta är positivt för både våra patienter och alla medarbetare, säger Leif Ehlin, enhetschef, på regionens hemsida.

Läkaren som fyller halvtidstjänsten tillhör formellt medicin men kommer att jobba halvtid med skopier, och två av de nyanställda är kompetenta kolonkirurger. Under sommaren så kommer tre vikarierande underläkare att hjälpa till med bemanningen av kirurgin och efter sommaren väntas personalen ökas ännu mer då en överläkare som idag arbetar i Umeå, men bor i Örnsköldsvik, väntas byta arbetsplats.

 
Publicerat