Nyheter/Reportage

Beskedet: Tre kontor i länet får stänga

Idag kom beskedet om vilka kontor som Arbetsförmedlingen väljer att stänga. I Västernorrland får kontoren i Ånge, Timrå och Härnösand slå igen portarna.

Som vi skrivit om tidigare så ska hälften av Arbetsförmedlingens kontor i landet, cirka 130 stycken, stängas. Det har inte varit klart vilka kontor som skulle drabbas, men idag kom beskedet om vilka kontor som får slå igen dörrarna för arbetssökande. 

I Västernorrland så blir det kontoren i Ånge, Härnösand och Timrå som får stänga ner sin verksamhet. Det innebär att det kommer finnas kontor i fyra av länets sju kommuner: Örnsköldsvik, Kramfors, Sundsvall och Sollefteå. Hur arbetssökande i drabbade kommuner ska få hjälp är inte helt klarlagt, men det är planerat att det ska bli mer fokus på lokal samverkan, digitala tjänster och mer samarbete med kommuner och andra myndigheter för att hjälpa de arbetssökande. 

Avvecklingen av kontoren i landet kommer att ske succesivt under 2019 och 2020. Hos de tre kontoren i Västernorrland så är det runt 50 medarbetare som drabbas. 

 

Publicerat