Musik

Avskalad releasefest med Days of Jupiter

Med sitt senaste album ”Panoptical” känner sig Ö-viksbaserade Days of Jupiter ha hittat rätt. Det firas med en intim releasefest i Blueskällarn, Bruksgården, lördag 30 mars, där halva kvällen vigs till ett akustiskt set.
– Tanken är att det ska bli lite familjärt och att vi själva kan vara med och mingla, säger bandets batterist Magnus Larsson.

Days of Jupiters fjärde fulllängdare ”Panoptical” släpptes redan i oktober i fjol, men tajmingen för en releasefest har inte varit den rätta – förrän nu. 
– Det krockade lite med julruschen och andra arrangemang så vi har skjutit upp det, men nu är det dags. Med ”Panoptical” låter vi som vi velat hela tiden; fortfarande melodiskt men med intressantare låtstruktur och tuffare riff än tidigare. Det har tagit oss tre album att komma hit. Det vill vi fira tillsammans med fans och vänner, säger Magnus Larsson.
Spelningen i Blueskällaren delas upp i två set varav det ena är akustiskt.
– Vi vill bjuda på något ovanligt i stället för att bara spela låtarna rakt upp och ned. Så det blir en del otippade låtar i omarrangerade versioner med tre gitarrer. En mindre lokal som Blueskällarn gör det också mer intimt. 

Med ett tyskt skivbolag i ryggen har fler och fler dörrar öppnats för bandet. På Spotify har Days of Jupiter numera cirka 80 000 lyssnare i månaden och i sommar väntar troligen ett antal utlandsspelningar i exempelvis Spanien och Tyskland.
– Snart har våra låtar totalt streamats tio miljoner gånger på Spotify. Om man tar ett steg tillbaka och tittar på vad vi uppnått, är det ganska häftigt. Det börjar dra från alla håll och kanter nu, säger Magnus Larsson. 
Portarna till Blueskällarn öppnar klockan 19 och vid 22-tiden kliver Days of Jupiter upp på scenen. Biljetter är släppta och kan köpas på Östmans Musik.

Publicerat