Musik

Spelemannen Bengan

Att få musicera tillsammans med andra har varit Bengan Jansons största drivkraft genom alla år. Fredag 5 april kommer den folkkäre dragspelaren till Folkan Teater med egen trio – vi har biljetter som vi lottar ut.

Bengan Janson fick sitt första dragspel i knät när han var åtta år, och när hans kompisar lyssnade på pop och rock spisade Bengan Kjell Öhman och Oscar Peterson. Hans musikaliska samarbeten har genom åren varit många, han har bland annat lirat med Allan Edwall, Stefan Demert, Mikael Samuelsson, Björn Ståbi, Ulf Wakenius, Kalle Moraeus och sopranen Ann-Sofi von Otter som han turnerat med i både Europa och USA.
1995 utsågs han till årets dragspelare i Sverige, 1997 var han med och bildade Svenska Lyxorkestern och under flera år gjorde Bengan otaliga tv-program tillsammans med ett annat känt band (se tävlingsfrågan).
Till Folkan Teater har Bengan med sig Arne Eriksson, bas, och Rickard Sandström, gitarr. Räkna med humor, närkontakt med publiken och ett närmast osannolikt musikaliskt kunnande.

Bengan Janson var under många år medlem i en välkänd grupp från Hälsingland, vilken? 
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till Bengan Janson Trio. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var. Svaret mejlar du till tavling@7an.se senast 25 mars. Vinnarna presenteras nästa vecka.

Publicerat