Du är här

2019-03-14 - Skola & utbildning
Foto: Wikimedia Commons

Johan Röjler besöker Höglandskolan

Måndag den 18 mars besöker olympiern och skridskoåkaren Johan Röjler Höglandskolan för att inspirera och berätta om Jorden Runt-loppet.

Med målet att inspirera barn till att ställa krav på förändringar i enlighet med de globala målen så driver organisationen World's Children Prize, i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, "Jorden-runt Loppet för en bättre värld". I loppet så uppmanas barnen att lägga fram sina krav på förändringar och sedan bilda en kedja som går eller springer tre kilometer. Över en miljon barn i både Sverige och världen deltar och målet är att kedjorna sammanlagt ska bli tillräckligt långa att de når hundra varv runt jorden.

För att informera och hjälpa till att inspirera barnen att delta i loppet så besöker olympiska ambassadörer skolor, och till Höglandskolan kommer Johan Röjler på besök mellan kl. 11.20-14.50. Bakom sig har han en karriär som juniorvärldsmästare i skridsko och har deltagit i tre OS. När han besöker Höglandskolan så kommer han att berätta om FN:s globala mål för hållbar utveckling, med avstamp i de olympiska värderingarna och egna idrottsliga erfarenheter. 

Jorden Runt-loppet går av stapeln den 1 april. Utav den en miljon barn som deltar så är minst 30 000 svenskar.

Dela med dig av denna artikel på: