Du är här

2019-03-14 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Utsikten

På senare år förknippas Örnsköldsvik även med spektakulär arkitektur och efter Ting1 är det nu Mats-Ove Erikssons byggnationer på den gamla brandstationen som skapar intresse.
– Vi har ingen tidsplan, men jag har ändå en viss förhoppning om att fira jul där, säger han.

Enligt den välkände arkitekten Gert Wingårdh tar alla byggprojekt längre tid än förväntat, men den framgånsrike däckföretagaren Mats-Ove Erikssons höga husbygge är ett undantag.
– Ja, just med anledning av att vi inte har någon tidsplan. Vi hoppas, som sagt, att fira vår nästa jul där, men det är absolut ingen katastrof om så inte skulle bli fallet. Vi har tillgång till annat boende, säger Mats-Ove som i princip dagligen besöker byggarbetsplatsen.
Till vardagen hör också många frågor från människor som är nyfikna på hans iögonfallande projekt.
– Jag tycker att det är roligt att folk är intresserade och ärligt talat nås jag av få negativa kommentarer. De som är kritiska verkar inte vara bosatta i stan, fortsätter Mats-Ove som 2014 förvärvade den tidigare brandstationen.
Då hade han inga planer på att bygga ett privat boende med storslagen utsikt över Örnsköldsviks innerstad. Det växte fram med tiden och nu ser han och sambon fram emot infyttning kring årskiftet.
– Jag har haft byggprojekt nästan hela mitt liv så jag startar alltid med att de förmodligen blir dubbelt så dyra och tar dubbelt så lång tid. Men att det byggs på olika håll är otroligt viktigt för Örnsköldsvik.
Har du någon bra information till folket som är nyfikna på ditt bygge?
­– Ja om man kör bil förbi är det nog klokast att hålla ögonen på vägen.

 

Dela med dig av denna artikel på: