Du är här

2019-03-13 - Övrigt
Under dagen så får du bland annat prova på att bada isvak. Foto: Mats Forsgren

Issäkerhetens dag den 16 mars

Nu på lördag mellan kl. 11-14 anordnas återigen Issäkerhetens dag, den här gången vid Nyängets Havsbad, med syftet att informera och öka kunskaperna kring säkerhet på isen.

Vinterhalvåret bjuder till olika aktiviteter på isen såsom skridskoåkning, fiske, skoterkörning m.m. Men att vistas på isarna är förstås inte riskfritt och det finns en hel del som är bra att tänka på eller komma ihåg om du planerar att bege dig ut på isen. Därför anordnas issäkerhetens dag på Bäckfjärdens isbana vid Nyängets havsbad. 

Under dagen så informeras besökare om issäkerhet och räddningstjänsten finns där för att berätta om hur islivräddning går till. Dessutom erbjuds några aktiviteter att prova på:

  • Bada isvak – en värdefull erfarenhet under säkra förhållande, testa din flitoverall eller dina friluftskläder. Ta med ombyteskläder. Omklädningsrum finns.
  • Prova på att använda isdubbar, räddningslina och livboj.
  • Ett antal långfärdsskridskor och sparkar finns att låna. 
  • Prova att åka skoter. 

Medverkande i arrangemanget är Friluftsfrämjandet, Räddningstjänsten, Nolaskogs skoterklubb, Sjöräddningssällskapet i Örnsköldsvik, Alfredshem-Sundåsens scoutkår, Kultur- och fritidsavdelningen.

Tid: Lördag 16 mars kl 11-14 
Plats: Nyängets havsbad – Bäckfjärdens isbana

 
Dela med dig av denna artikel på: