Du är här

2019-03-12 - Musik

Weeping Willows till Naturscen Skuleberget

I fjol sommar bjöd Magnus Carlson på en strålande sommarkonsert vid Skuleberget tillsammans med Helen Sjöholm och Nordiska Kammarorkestern. 10 augusti återkommer Magnus med sitt band Weeping Willows, som 22 mars släpper sitt nya album "After Us". Lyssna på deras nya singel här.

– Det är tre år sedan vår förra skiva släpptes, så det ska bli fint att äntligen resa ut och spela ny musik som känns extra relevant i nuet. Vi utvecklar hela tiden vårt uttryck inom vår egen musikaliska värld. Hoppas att vi ses där!, hälsar bandet som själva beskriver sin musik som ett tankfullt möte mellan rock, soul och country.

Senaste singeln ”Butterfly” visar just det och låter precis som vi vill att bandet ska låta, men den är också mer reflekterande både vad gäller texten och musiken.
– ”Butterfly” handlar om mänskligheten; trots alla våra framsteg och evolutioner så vet vi inte hur man tar hand om det mest basala och viktiga sakerna som till exempel klimatet, säger de.

Producent är brittiska Barry Adamson (bland annat medlem i Nick Cave & The Bad Seeds och Magazine, musiker åt Iggy Pop, Mercury-nominerad, gjort filmmusik åt David Lynch och aktiv med egen, i högsta grad, filmisk musik).

I sommar åker bandet ut på en omfattande sommarturné, lördagen den 10 augusti gör de sin enda spelning i Norrland på Naturscen Skuleberget i hjärtat av Höga Kusten.
– När jag och Helen Sjöholm klev av Naturscenen ifjol så tänkte jag för mig själv, hit skulle jag vilja komma tillbaka och lira med Weeping. När det det sedan blev klart att vi skulle ut i sommar så kändes det självklart att göra ett av våra stopp där vid foten av Skuleberget. Jag ser fram emot att kanske få hinna uppleva lite mer av Höga Kusten den här gången, säger Magnus Carlson.

Weeping Willows består av:
Sång – Magnus Carlson
Gitarr – Ola Nyström
Trummor – Anders Hernestam
Gitarr och Klaviatur – Niko Röhlcke

Album
1997 – Broken Promise Land
1999 – Endless Night
2002 – Into The Light
2004 – Presence
2005 – Singles Again
2007 – Fear & Love
2014 – The Time Has Come
2014 – Christmas Time Has Come
2016 – Tomorrow Bacame Today  
2019 – After Us (släpps 22 mars)

Biljetterna säljs från och med nu på torsdag den 14 mars kl 10:00 på www.skule.se

Dela med dig av denna artikel på: