Du är här

2019-03-11 - Näringsliv

Färre sommarjobb till utsatta ungdomar

På grund av arbetsförmedlingens besparingskrav så riskerar Örnsköldsvik att tappa 20 av kommunens sommarjobb till ungdomar, skriver P4 Västernorrland.

Örnsköldsviks kommun har tidigare kunnat erbjuda ett 60-tal sommarjobb, så kallade feriejobb, till barn och ungdomar med särskilda behov. I år så ligger dock tjugo av dessa jobb i farozonen då dessa har finansierats med hjälp av statsbidrag via Arbetsförmedlingen. På grund av det besparingskrav som myndigheten fått så är det kanske inte möjligt i år för Arbetsförmedlingen att erbjuda kommunen statsbidrag till de tjugo extra tjänsterna.
– I fjol kunde vi erbjuda 60 jobb, i år tror vi att vi hamnar på de 40 jobb som vi har budgeterat, säger Maria Nilsson, avdelningschef för arbetsmarknad och integration i Örnsköldsviks kommun, till P4 Västernorrland.

Om de tjugo tjänsterna försvinner så finns en rädsla att det kommer att slå mot de utsatta ungdomarna, bland annat för att dessa feriejobb är ett viktigt sätt för ungdomar med särskilda behov att knyta kontakter och få in en fot i arbetsmarknaden. Hur många tjänster som kommunen kommer att kunna erbjuda i år blir klart någon gång framöver.

Källa: SR P4 Västernorrland

 

Dela med dig av denna artikel på: