Du är här

2019-03-06 - Modo Hockey
Björn Hellkvist. Foto: Håkan Nordström

Hellkvist: "Det blir ett intressant möte med viktiga poäng på spel"

Näst sista matchen i hockeyallsvenskan för Modo avgörs ikväll mot Karlskrona, som vann senaste mötet i Ö-vik med klara 5-2.

Att det blir tredje mötet på kort tid mellan Modo och Karlskrona Hellkvist inte kommer ha någon större inverkan på känslorna i matchen.

– Hetare stämning vet jag inte, då det fortfarande är en grundseriematch. Däremot har man fast i minnet vad spelare gör, både som spelare och tränare. Så det blir mer lättscoutat. Jag tror inte KHK har något emot den matchbild som var här och vi kommer göra allt för att förhindra det, säger Björn Hellkvist på Modos hemsida och fortsätter:

–  Vi ska inte sänka tempot bara för att vi tillåts göra det. Istället ska vi trycka på knappen. Sen måste vi vara beredda på deras snabba spelvändningar då de är ett spelvändningslag med starka skridskoåkare.
Kan vi hålla en god passningskvalitet och god kontroll över våra entrys in i deras zon, så ger vi inte dem några gratis spelvändningar. Har vi bara drivet på kassen och rörelse i spelet så har vi goda förutsättningar.

Dela med dig av denna artikel på: