Modo Hockey

"Vi ska inte soffa till oss"

Ikväll väntar det fjärde och sista derbyt mellan Modo och Björklöven, en hyperviktig match för båda lagen.

– Vi behöver det här boosten med derby, tryck och känslor då det inte går att vänta på att slutspelet ska börja, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

 

Ikväll spelas säsonges fjärde och sista derby mellan MODO Hockey och Björklöven i HockeyAllsvenskan 2018/2019. De tre tidigare mötena i årets serie har slutat med två segrar för Modo (1-3 och sedan 3-4 efter straffar) på bortaplan innan matchen i Fjällräven Center slutade 2-3 till Björklöven efter avgörande på övertid.

Björklöven ligger på en tionde plats, femton poäng bakom MODO, och har fem poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Vi ska spela på möjligheten till kyla som vi har och inte dras med i någonting. Men vi måste tävla fullt ut för att inte förlora matchen. Björklöven är ett lag som har mycket puck och de har sedan tidigare haft mycket puck mot oss men det har passat oss. Vi har tagit poäng i samtliga matcher mot dem under den här säsongen, säger Hellkvist på Modos hemsida och avslutar:

– Det är viktigt att vinna, det är alltid viktigt att vinna. Vi ska inte soffa till oss inför det som väntar och är det viktiga under säsongen.

Publicerat