Nyheter/Reportage

Rekordår för Västernorrlands besöksnäring

Under 2018 så fick Västernorrland nästan nio procent fler gästnätter än föregående år vilket innebär att 2018 var ett rekordår, skriver Region Västernorrland.

Enligt SCB:s preliminära inkvarteringsstatistik för 2018 så hade vi 1 233 256 gästnätter i Västernorrland, vilket motsvarar en ökning på 8,9 procent jämfört med föregående år som hade 1 135 706 gästnätter.

Att besöksnäringen ökat under 2018 beror på att det gjorts fler smarta satsningar för att driva in mer besökare genom Destination Höga Kusten och Destination Sundsvall. Att länet också fick stå värd för flera större evenemang, såsom Birkas Kryssningar i Höga Kusten och O-ringen i Örnsköldsvik, har hjälpt mycket för besöksnäringen. 
– Evenemang är viktiga för de stärker varumärket och gynnar många aktörer, allt ifrån transportbolag, den lokala affären, boendeanläggningar och restauranger. Samverkan är en styrka och tillsammans blir vi attraktiva för stora evenemang, säger Maria Lidgren, Region Västernorrlands tillväxtchef, på Regionens hemsida.

Bland våra vanligaste utländska besökare har vi resande från Norge, Finland och Tyskland som stod för sammanlagt 137 166 av alla gästnätter.

Publicerat