Miljö

Vinnarna av Miljörnen fick diplom

Vinnarna av Örnsköldsviks miljöpris Miljörnen – Recycling Mums och MoRe Research – tog i måndags emot diplom, varsin check – och en sedvanlig målning av eleverna från Örnsköldskolan.

Tradition är att elever från Örnsköldskolan delar ut tavlor till vinnarna av miljö-priset Miljörnen – och så var även fallet i år när Recycling Mums och MoRe Research i samband med kommunfullmäktige i måndags samlades för prisutdelning. Förutom de färglada verken av barnen från klass 3 A mottog de även diplom och varsin check på 3 000 kronor, utdelade av kommunfullmäktiges ordförande Birgith Olsson Johansson.

Summan valde Recycling Mums att skänka till Friluftsfrämjandet i Örnsköldsvik och MoRe Research till KomTek. Från scenen bjöd MoRe Research också på ett bejublat framträdande med en egen tolkning av den gamla popstandarden ”Fever”, bland annat inspelad av Elvis Presley – vars refräng påpassligt byttes ut till ”Fiber”. 

Miljörnen tilldelas de som bidragit till hållbar utveckling, inspirerat till att förbättra miljön, minska energiåtgången eller står för annan positiv utveckling på miljöområdet. 

Publicerat