Du är här

2019-03-02 - Musik
Foto: Carl Thorborg

Kingen rockar igen

En nostalgisk tillbakablick och samtidigt en musikalisk resa. Fredag 15 mars kommer Kingen till Folkan Teater med föreställningen ”När rocken kom till Sveg”.

Många förfasade sig när rockmusiken slog igenom. Transistorradion, jukeboxen och grammofonen tog rocken till Sverige och förändrade folksjälen i grunden. 
I dag kan det vara svårt att se vad det var som upprörde den äldre generationen när pionjärer som Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley och svenske Little Gerhard slog igenom. Men det var helt enkelt andra tider.
”När rocken kom till Sveg” blev en jättesuccé första gången 2013 när Torgny ”Kingen” Karlsson – född i Sveg – turnerade med sin berättelse om hur en stenkaka från USA för evigt möblerade om i folkhemmets skivsamlingar.
För fem år sedan, i februari 2014, stannade turnén till här i Örnsköldsvik – och nu är det alltså dags igen.

Efter hårt tryck från både arrangörer och publik har Kingen valt att göra en ny uppsättning där han vidareutvecklat föreställningen med historier från sin egen musikaliska uppväxt, men även behållit en del av de gamla succénumren.
Med sig har han musikerna Staffan Bond Westfält och Magnus Olsson, båda tvättäkta Sveg-musikanter med hög svängfaktor och glimten i ögat.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Dela med dig av denna artikel på: