Samhälle

Jan Näslund prisad för Årets utvecklingssatsning

Vid lördagens Framtidsforum i stadshuset Kronan delades priset för Årets utvecklingssatsning ut för första gången. Tre satsningar var nominerad och efter att ö-viksborna fått rösta på sin favorit gick priset till Jan Näslund för sin kreativa idé att, för första gången någonsin, placera O-Ringen-torget inne i staden.

Det var en stolt och glad Jan Näslund som tog emot utmärkelsen vid avslutningen av lördagens Framtidsforum. Övriga nominerade var kocken LInnea Liljedahl samt samverkansprojektet för att lyfta Sörliden. I sitt tacktal lyfte Jan Näslund fram alla de ideella krafter som gjorde arrangemanget O-Ringen möjligt och som totalt resulterade i otroliga 83 000 timmars arbete. Det motsvarar en persons heltidsarbete i 45 år. Jan avslutade med att tacka för engagemanget och stödet från Örnsköldsviks kommun, näringslivet i Örnsköldsvik och det lagarbete som de och alla ö-viksbor bidrog till.

Motiveringen till nomineringen löd:
Jan Näslund är idésprutan, intitativtagaren och eldsjälen bakom O-Ringen Höga Kusten. Hans kreativa idé att, för första gången någonsin, placera O-Ringen-torget inne i staden resulterade i en ännu större folkfest som också gynnade handeln och restaurangerna i stadskärnan. Jan är en god representant för alla de ideella funktionärer som gjorde arrngemanget till en succé, kanske det bästa O-Ringen någonsin om man får tro besökarna. Genom sitt initiativ och sin personlighet har Jan lyft fram Örnsköldsvik som en välkomnande och väl fungerande plats för stora evenemang där vi tillsammans bjuder på ett gott värdskap.

Publicerat