Friluftsliv

Staten vill sälja hela fiskeläget

Enligt uppgifter håller ett av landets bäst bevarade fiskelägen att bli till salu. Det gäller Sandvikens fiskeläge på norra Ulvön som förvaltas av Statens Fastighetsverk.

Den svenska staten vill göra sig av med en rad fastigheter och en av dem är det pittoreska fiskeläget från 1600-talet med stugor från 1800-talet och där fiskenäringen upphörde på 1940-talet.

Statens Fasstighetsverk har gång på gång kommit överens med arrendatorer, men lika ofta har de kastat in handduken efter bara en eller ett par säsonger. Senast var det Andreas Olsson som arrenderade semesteranläggningen, men mycket tyder på att han inte är beredd eller har praktiska möjligheter för en fortsättning.

– Så är det. Men jag har lovat att finnas tillgänglig för att ge en eventuellt ny arrendator det stöd som behövs fört att komma igång på relativt kort tid, säger Andreas Olsson.

 Staten har länge velat sälja och släppa sin hand över Sandvikens Fiskeläge. Men de naturskyddande- och naturhistoriska reglerna har under årens lopp satt hinder för att bjuda ut anläggningen på den öppna marknaden.

Frågan är om Statens Fastighetsverk kommer att lyckas vid ännu ett försök.

 

 

Publicerat