Modo Hockey

Semifinal i Fjällräven Center

Modo besegrade Brynäs i tre raka matcher och inleder om en knapp vecka jakten på en förmodad SM-final mot Luleå.
Frågan är bara om motståndet heter HV 71, Leksand eller Linköping.
– Oavsett vilket lag det blir så kommer det bli stenhårt, säger landslagsbacken Johanna Olofsson.

Modo vann SM-kvarstfinalen mot Brynäs med 3-0 i matcher och är nu bara ett hinder från en drömfinal mot seriesegrande Luleå. 
– Jag är ingen spelare som spekulerar och funderar på vilka vi får möta härnäst. Ärligt talat har jag ganska dålig koll på det, säger Johanna Olofsson som under matchserien mot Brynäs svarade för tre fullträffar.

Nu blickar Modo-damerna fram mot semifinalen och klart är att det blir hemmamatch, sannolikt på tisdag, mot HV 71, Leksand eller Linköping och en viktig vecka för Modo som dragits med en del förkylningar i laget.
– Då kommer den här matchlediga veckan perfekt. Nu hoppas jag på vila varvat med riktigt bra träningar, säger tränaren och sportchefen Björn Edlund.
Med tanke på att Luleå vann SDHL och Modo slutade på andra plats är det ingen tillfällighet att de flesta pratar om Luleå mot Modo som den moraliska finalen.
– Men vägen dit är fortfarande lång och börjar vi fundera på final redan nu så kommer vi att förlora. Vi måste vara väl förberedda och fullt fokuserade oavsett vilket lag vi får möta i semifinal, säger Johanna Olofsson.
Litar vi till den meriterade landslagsbacken har Modo prickat in formen precis lagom till den stund på året då det gäller som mest. Under matchserien mot Brynäs fungerade samtliga formationer riktigt bra och kan laget höja sig ett par snäpp ytterligare är det mycket som talar för att det så småningom blir just SM-final.
– Bästa laget att möta i en final är Luleå, säger Björn Edlund med ett leende.

Men för att nå dit krävs det först att i en matchserie i bäst av fem besegra HV 71, Leksand eller Linköping. I skrivande stund väntar Björn Edlund på besked från inbladade parter, men allt tyder på att den första semifinalen spelas på tisdag i Fjällräven Center.

Publicerat