Samhälle

Vinnare Företagarkvällen

Här hittar du alla vinnarna under Företagarkväll...
Årets Normbrytare: Marie Edström, Svenska Kyrkan
Marie Edström är en kvinna som gjort sig känd för sitt goda ledarskap. Det gäller både som kyrkoherde och som biskopens förlängda arm i rollen som kontraktsprost. Hon har med sitt engagemang och sitt genuina arbete kring värdegrunder antagit sin ledarroll. Marie har dessutom på ett naturligt och självklart sätt inkluderat och lyft HBTQ-frågor i sin ledande roll inom Svenska Kyrkan.
 
Årets Företagare: Leif Lundgren, Örnalp Unozon
I Örnsköldsvik finns företaget som är en av Europas ledande tillverkare av utrustning i titan. Med världen som arbetsfält och ÖrnalpUnozon som en av delarna i Viflow har Leif gjort det möjligt att genom unik teknisk kompetens tillgodose industrins behov av ändamålsenliga lösningar. Leif är nyfiken och vill ständigt utvecklas. Han är ett lysande exempel på företagare och entreprenör som hittar lösningar och möjligheter där andra ser problem.
 
Årets Besöksnäringspris: Ulvö Hotell
Ulvö Hotell är en av kommunens och Höga Kustens populäraste besöksmål. Här är varje gäst i centrum och med stor passion för värdskap, vällagad mat och goda drycker erbjuder de sina gäster en unik helhetsupplevelse på en unik plats. Med säsongskryddade paketupplevelser lockar Ulvö Hotell nationella och internationella besökare. Bakom hotellets framgångar finns en stor driftkraft och kärlek till platsen – och som destinationens enda gastrohotell bidrar de starkt till områdets attraktionskraft. 
 
Årets Nyföretagare: IE Golv & Kakel, Isak Anundsson & Erik Häggström
Isak och Erik har skapat en verksamhet som kräver att man följer med de senaste trenderna i branschen och ser till att kunden blir nöjd. Isak och Erik kombinerar yrkeskunskaper med blick för kundens behov och har ökat lönsamheten genom att leta nya utmaningar där inget jobb är för stort eller för litet och där kvalitet går före kvantitet.
 

Årets Exportpris: Pulp eye
Företaget har vidgat sina ambitioner på världsmarknaden och etablerat affärer i Sydostasien och Sydamerika och varit framgångsrika trots en internationell hård konkurrens.

 
Årets Spotlight: O-Ringen Höga Kusten
När sommaren stod i zenit öppnade Örnsköldsvik och Höga Kusten sin famn för över 20 000 gäster från 40 länder. Det blev tidernas mest uppskattade O-Ringenevenemang. Örnsköldsviks havsnära centrum blev, som inramning till det sportsliga äventyret, den perfekta samlingsplatsen för rekreation, möten och festligheter. För första gången i arrangemangets mångåriga historia placerades campingen mitt i staden, vilket skapade nya möjligheter kring utbudet av mat, nöjen och aktiviteter. 700 privata bostäder blev uthyrda och omsättningen stannade vid 130 miljoner kronor. Och kanske det bästa av allt; frågar man tio deltagare så vill nio av dem återvända till Örnsköldsvik.
Publicerat