Du är här

2019-02-18 - Näringsliv
Camilla Rodin. Foto: Ulf Eklund

Det handlar om JOBBEN

Det snackas mycket om rekrytering och kompetensförsörjning och under veckan blir det extra fokus på det i Örnsköldsvik. Jobbvecka med rekryteringsmässa står för dörren.

Arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik har sedan lång tid tillbaka planerat för en temavecka med kompetensförsörjning i fokus. Det är en utmaning som många arbetsgivare, stora och små företag, står inför och initiativets idé är att samla alla aktiviteter i ett gemensamt program under veckan. 
– Man önskar sig ju alltid mer, men jag är nöjd med den respons som vi har fått. 34 företag deltar och vi hoppas så klart att så många som möjligt tar del av programmet, säger arbetsförmedlaren Camilla Rodin.
På torsdag arrangeras dessutom en rekryteringsmässa i Arken Trekanten i samarbete med Företagarna Örnsköldsvik och Örnsköldsviks Industri-grupp. Tillsammans med fyra kollegor har Camilla Rodin förberett för såväl jobbveckan som rekryteringsmässan dit allmänheten är välkommen och gymnasieelever samt arbetslösa är inbjudna.
­– Vi vill samla en mängd människor och göra mässan till den bästa hittills. Kanske hittar några företag precis den kompetens de är ute efter, säger hon.

Klicka här för att komma till Arbetsförmedlingen i Örnsköldsviks hemsida där du kan se vilka aktiviteter som är planerade i veckan.

Bäst arbetsutsikter 2024
Barnmorskor, civilingenjör, ingenjör och tekniker, förskollärare, läkare och tandläkare, lärare, mjukvaru- och systemutvecklare, psykologer, sjuksköterskor, socialsekreterare, systemanalytiker och it-arkitekter, anläggningsarbetare och anläggningsmaskinförare, betongarbetare, murare och målare, buss- spårvagns och lastbilsförare, elektriker, poliser, kockar, motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer, slaktare och styckare, träarbetare och snickare, undersköterskor, vvs-montörer.
 

Sämst arbetsutsikter 2024
Banktjänstemän, chefsekreterare och vd-assistenter, fastighetsmäklare, finansanalytiker och investeringsrådgivare, fotografer, grafisk formgivare, informatörer, kommunikatörer och pr-specialister, journalister, musiker, sångare och kompositörer, bensin-stationspersonal, butikssäljare, dagligvaror och fackhandel, ekonomiassistenter, handpaketerare, kafé- och konditoribiträden, kassapersonal, prepresstekniker, tryckare och bokbindare, reklamutdelare och tidningsdistributör, resesäljare och trafikassistenter, vaktmästare.
Källa: Arbetsförmedlingen

Dela med dig av denna artikel på: