Övrig kultur

På söndag välkomnas ny kyrkoherde

Nu på söndag 17 februari välkomnas Ronny Thellbro i Anundsjös kyrka som ny kyrkoherde inom Anundsjö-Skorpeds pastorat.
– Det känns väldigt bra här. Det är en vacker bygd och de människor jag mött har varit öppna och välkomnande, säger Ronny Thellbro, som tillträdde vid årsskifte.

Ronny Thellbro har tidigare arbetat som kyrkoherde och prost inom Luleå stift, med bas i Vilhelmina och det som idag är Södra Lapplands pastorat. Han pensionerades 2014 men har sedan dess fortsatt arbeta inom kyrkan. 
– Min kallelse upphörde inte när jag pensionerades. Jag känner det som att jag är på rätt plats, i rätt funktion och det känns oerhört meningsfullt. Det ger mig inspiration, glädje och nyfikenhet, säger han i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet tillträde han som kyrkoherde i Anundsjö-Skorped pastorat och hans tjänstgöring där är tillsatt till tre år. Under den perioden så kommer pastoratet att utredas med sikte på en ny pastoratsbildning, för samverkan med fler församlingar i Örnsköldsviksområdet. 
– Jag har varit med om att bilda två nya pastorat så jag har erfarenheter med mig som kan komma till nytta. Jag har varit med och sett fördelarna med att samverka om resurserna. Jag har också erfarenhet av vilka svårigheter som kan dyka upp under indelningsarbetet och som man kan försöka undvika, säger han.

På söndag den 17 februari så välkomnas Ronny Thellbro som kyrkohedre i Anundsjö-Skorpeds pastorat. Välkomnandet kommer att ske under gudstjänsten i Anundsjö kyrka och biskop Eva Nordung Byström är på plats för att leda mottagandet. 
 

 

Publicerat