Du är här

2019-02-13 - Sport & Fritid
Foto: Håkan Nordström

100 000 kronor i stipendium till Vårby IK

Framgångarna fortsätter för Vårby IK. Föreningen har tilldelats 100 000 kronor från Tore A. Jonssons minnesfond. Priset delas ut nu på lördag 16 februari i Stockholm i samband med öppnandet av Konsthall 16 i Riksidrottsmuseet, Sveriges första konsthall där konst och idrott möts.

Vårby IK får priset tillsammans med fem andra idrottsföreningar i landet. Totalt 19 distriktsidrottsförbund har nominerat två idrottsföreningar vidare till nationell konkurrens, där slutligen sex stipendiater valdes ut.
Motiveringen från Västernorrlands idrottsförbund lyder:
 
Vårby IK –  alltid steget före!
Föreningen är i ständig utveckling och arbetar dagligen, både med anläggning och i träningsverksamhet, för att bli ännu bättre och starkare. Med en stabil och väl förankrad värdegrund står Vårby IK upp för sina värderingar i ur och skur och bryter ny mark i en traditionellt uppbyggd idrott. De arbetar långsiktigt och tar aldrig genvägar för att nå sina mål. Vad som än sker får aldrig deras bärande principer, ”det ska vara roligt” och ”det sociala är viktigast”, sättas åt sidan. Det gäller i så väl träning som tävling.

Vårby IKs fantastiska ledare är oerhört duktiga på att se varje individ och välkomna nya medlemmar oavsett ålder. Styrelsen ser till att tränarna är trygga i sin roll, att de ständigt vidareutbildas och mår bra. Tränarna är fantastiskt duktiga på att lägga upp träningar och tävlingar så att alla aktiva tycker det är roligt och får utvecklas i sin takt. Det är lätt att komma in som ny i föreningen och det tar ofta inte lång tid innan hela familjen är engagerad. Att engagera sig i Vårby IK är en självklarhet och framförallt oerhört roligt och givande.

De senaste åren har Vårby IK haft ett nära samarbete med SISU Västernorrland där vi arbetat med värdegrund, organisationsstruktur, vision och mål, jämställdhet, inkludering och många andra utvecklingsområden. Fokus i alla frågor har alltid varit – hur får vi så många som möjligt att stanna kvar i vår verksamhet så länge som möjligt?

Vårby IK är ett utomordentligt gott exempel på hur framtidens idrott kan se ut. En modern förening med rätt fokus och blicken högt och långt fram i spåret! Vårby IK – en framgångssaga!

Anna Mannelqvist, Vårby IK:s orförande, kommenterar nyheten:
– En fantastisk nyhet! Och vilken fin bekräftelse på det seriösa och givande arbete som alla i föreningen engagerat sig i för att utveckla föreningen utifrån vår värdegrund. Det är en fin belöning som ska komma alla barn i föreningen till gagn och det blir en angenäm uppgift att fundera över hur vi vill fortsätta vårt arbete med att göra Vårby IK och skidåkningen ännu roligare och ännu mer tillgänglig för alla.

 

Dela med dig av denna artikel på: