Du är här

2019-02-14 - Musik

Brolle hyllar Elvis, Cash och Jerry Lee

Redan som liten grabb började han lyssna på Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis. Nu tar Brolle sin hyllande show ”Elvis, Cash, The Killer & Me” ut på stor arenaturné – fredag 22 februari stannar han till i Fjällräven Center. Lyssna här.

– Det ska bli jättekul! Vi har haft en ganska lång rep-period men nu äntligen börjar det, säger Brolle som hade premiären i Luleå i Coop Norrbotten Arena som följdes av en show i Umeå Energi Arena.
– Skönt att få börja på hemmaplan, säger artisten, som föddes 1981 i Inbyn utanför Boden och slog igenom över en natt när han 2001 deltog i Popstars där han med sitt karismatiska framträdande och sin extraordinära rock’n’roll-röst vann svenska folkets hjärtan.

Efter premiärhelgen åkte turnén söderut innan den vänder åter upp mot norr med Fjällräven Center här i Örnsköldsvik 22 februari och Skellefteå Kraft Arena dagen därpå.
– Vi kör mycket berättelser om de här stora artisterna och allt är baserat på fakta, på saker som verkligen har hänt. Musiken i sig är också berättande, det är låtarna som för historien framåt.

Men hur kom det sig att du fastnade för just de här artisterna och den här typen av rockmusik?
– Egentligen startade det när jag tjuvlyssnade på farsans vinylskivor, redan innan jag började första klass. Det var Elvis, Cash och Jerry Lee och på nåt sätt var det klart redan då. Visst har jag lyssnat på väldigt mycket annan musik också genom åren, men de här tre har alltid varit de stora för mig. Jag har också varit i Memphis tre gånger, bland annat tillsammans med farsan och han finns faktiskt med i showen på bildskärm – det blir som en liten röd tråd i showen.

Brolle åker på turné med en stor ensemble, 14 personer på scen, och trots att de gjort nästan 90 föreställningar tillsammans på Göta Lejon i Stockholm känns det nu som något nytt.
– Turnén blir riktigt spännande, inte minst för mig, och publiken kommer att få vara med om en musikalisk resa med glädje, skratt och tårar. Självklart blir det rock’n’roll som alla kommer att känna igen, och kanske kan man få nya bilder av de här tre hjältarna.

Dela med dig av denna artikel på: