Du är här

2019-02-07 - Sport & Fritid

Bäddat för skidfest på Skyttis

På lördag går startskottet för årliga Fjällrävenloppet på Skyttis och allt tyder på att det blir en skidfest. Väderprognoserna skvallrar om några minusgrader, svaga vindar och ingen nederbörd.
– Jag tror självklart på en sagolik skidhelg, säger tävlingsledaren Alf Westerlind.

Hägglunds Ski Team är klubben bakom Fjällrävenloppet och i vanlig ordning har det varit en hel del förberedelser för att göra spåren dugliga för tävling på hög nivå. För deltagarna i huvudloppet, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, har arrangörerna hoppats på att kunna använda sig av 20 kilometersslingan. Tack vare den senaste tidens snöfall pekar allt på att så blir fallet.
– Det var precis vad vi behövde för att kunna erbjuda deltagarna den sträckningen. Det mesta ser lovande ut och nu hoppas vi på ett stort startfält, säger Alf Westerlind.
Deltagarna i det 20 kilometer långa Fjällrävenloppet ger sig i väg klockan 11.00, startfältet i 16- kilometersloppet tio minuter senare och när klockan är 11.20 går starten för alla som valt att delta i 7-kilometerloppets andra upplaga. 
Den som vill skida runt utan tidtagning är också varmt välkommen.
– Det hoppas vi ska passa den som gärna vill åka och uppleva stämningen, men inte vill få någon tid registrerad, fortsätter Alf.
På söndag genomförs Lilla Fjällrävenloppet, en sprinttävling på Skyttis med klasser från knatte till junior.

Dela med dig av denna artikel på: