Du är här

2019-02-09 - Teater
Foto: Västerbottensteatern.

När prinsen kom till byn

I en fri tolkning av Torgny Lindgrens berättelse ”I Brokiga Blads vatten” kommer Gunnar Eklund till Folkan Teater söndag 10 februari med sin nya berättarföreställning.

”En dag när moster Lydia stod vid köksbordet – ja det var under kriget och hon hade just kokat tre fläskläggar som hon skulle plocka köttet av – knackade självaste prins Eugen försiktigt tre gånger på dörren innan han steg in. Moster Lydia visste ju inte alls vem det var och ropade:
Plats! Plats! Prins Eugen ställde sig genast i givakt men det var inte åt honom hon skrikit, utan åt den danska doggen Lola som hon fått i stället för betalning av en nasare från Boden som stulit´na i Bygdsiljum…”

Vilken sanning det ligger i det här är inte så lätt att veta eftersom moster Lydias systerson, och tillika berättelsens författare, heter Torgny Lindgren. Få skådespelare har tolkat Torgny Lindgrens texter och karaktärer så ofta och så bra som Gunnar Eklund som i den här föreställningen från Västerbottensteater bjuder på en färgglad berättelse om livet och kärleken till konsten.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: