Musik

Orgeln i fokus

Organist Håkan Dahlén ger en konsert i Själevads kyrka i morgon söndag, 10 februari. Dessutom väntar en orgel- och accordeon-festival helgen 15-17 februari.

Håkan Dahlén spelar på söndag musik av M. Durufle och L. Vierne. Konserten startar 18.00 och en kort andakt hålls av Catharina Larsson.
Nästa helg blir det sedan en orgel- och accordeon-festival i både Själevads och Örnsköldsviks kyrka. Vid de två kyrkornas mäktiga orglar sitter Nils Larsson från Stockholm och accordeonist är Giorgio Dellarole, professor vid Conservatorio di Musica Arrigo Boito i Parma.

Giorgio Dellarole håller en konsert i Själevads kyrka på söndag klockan 15 och Nils Larsson – som undervisar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är organist i Högalidskyrkan – kan man höra vid flera tillfällen.
Första konserten ger han i Själevads kyrka på fredag 19.00 och den sista i Örnsköldsviks kyrka på söndag 18.00. Däremellan ger han en lunchkonsert i Örnsköldsviks kyrka på lördag 12.00 innan han håller en masterclass – öppen för lyssnare – med orgelelever från Lilla Orgelakademin och Musiklinjen Kapellsberg vid Härnösands folkhögskola. Under festivalen blir det även en orgelkonsert med eleverna från Kapellsberg i Själevads kyrka på lördag 18.00.

Arrangörer av festivalen är Härnösands folkhögskola, Sensus och Svenska kyrkan.

 

Publicerat