Du är här

2019-02-11 - Övrigt

Rösta fram Årets utvecklingssatsning

Nomineringen till kommunens utmärkelse Årets utvecklingssatsning är klar och tre finalister har dragits som du nu kan rösta på.

Årets utvecklingssatsning är en utmärkelse som delas ut av Världsklass Örnsköldsvik och som går till en satsning i kommunen som bland annat ska ha skapat framtidstro och stolthet i Örnsköldsvik och haft syfte att utveckla, förbättra eller skapa något nytt i Örnsköldsvik under 2018. Nu har tre finalister dragits:

Jan Näslund, ORingen Höga Kusten, med motiveringen:
Jan Näslund är idésprutan, initiativtagaren och eldsjälen bakom O-Ringen Höga Kusten. Hans kreativa idé att, för första gången någonsin, placera O-Ringen-torget inne i staden resulterade i en ännu större folkfest som också gynnade handeln och restaurangerna i stadskärnan. Jan är en god representant för alla de ideella funktionärer som gjorde arrangemanget till en succé, kanske det bästa O-Ringen någonsin om man får tro besökarna. Genom sitt initiativ och sin personlighet har Jan lyft fram Örnsköldsvik som en välkomnande och väl fungerande plats för stora evenemang där vi tillsammans bjuder på ett gott värdskap.

Samverkansprojekt för att lyfta Sörliden, med motiveringen:
(Sörlidenskolan, Övikshem, Sörliden-Valla samverkansförening, Örnsköldsviks kommun)

I Samverkansprojekt Sörliden har de medverkande med enat fokus kraftsamlat för att skapa stolthet, trygghet och gemenskap i det egna bostadsområdet. Istället för enskilda små projekt här och där, ville man göra något större – något som kunde göra verklig skillnad. Den gemensamma inriktningen blev startskottet för det pågående arbetet på Sörliden där nya mötesplatser skapas, lekplats och skolgård görs mer attraktiva och en inbjudande grönyta för spontanidrott växer fram. Genom en unik lokal samverkan har Samverkansprojekt Sörliden bidragit till en utveckling som gynnar hela området.

Linnea Liljedahl, restaurang Linnea & Peter, med motiveringen:
Linnea Liljedahl har blivit en profil utåt för Örnsköldsvik och Norrland genom sin medverkan i Kockarnas kamp. Hon sprider energi och stolthet och är en förebild för många genom att visa att det går att driva en framgångsrik restaurang i en mindre norrländsk stad. Som en av sex restauranger i Ångermanland, hyllas ”Linnea& Peter” i prestigefyllda White Guide. Med ett ständigt driv i det hon företar sig utvecklar Linnea restaurangen, nu senast med tillhörande Jack´s bodega.

 

Klicka här för att rösta på vem du tycker ska utses till Årets utsvecklingssatsning.

Dela med dig av denna artikel på: