Du är här

2019-02-02 - Sport & Fritid

Ut och spring – idag är det Löpningens dag

Idag är det den första lördagen i februari, vilket innebär att det är Löpningens dag.

Sedan 2010 så uppmärksammas löpning och hur enkel träningsform det är genom Löpningens dag. Det är en dag då alla uppmanas att snöra på sig träningsskorna, ta på sig en reflexväst för att se till att synas och sedan bege sig ut och löpa. 

För den som kanske inte löper så ofta så finns det några bra saker att tänka på:

Ta det lugnt och öka träningen gradvis: Löper du inte särskilt ofta så blir skaderisken högre då både muskler, senor och leder måste arbeta på sätt de inte är vana. Börja lugnt och arbeta dig uppåt. 

Använd rätt träningskläder: Är du ovan att träna och bara tänker pröva på att löpa så kan du ta på dig ett par gamla gympaskor, men planerar du att fortsätta med löpningen så bör du införskaffa ett par nya skor som sitter bra och bekvämt på fötterna. 

Försök att planera: Om du vet i förväg hur din rutt kommer att se ut så blir det också lättare att motivera dig själv att genomföra rutten även om du blir trött. Samtidigt så är det viktigt att du lyssnar på din kropp; får du ont eller blir för trött och känner att du verkligen inte klarar av att springa hela rutten så kan du sakta ner och promenera sista biten av rutten i raskt takt. 

Dela med dig av denna artikel på: