Nyheter/Reportage

Regionen i projekt för hållbar satsning

Region Västernorrland är en av 90 kommuner och regioner i landet som deltar i projektet Glokala Sverige, ett projekt som ska arbeta för hållbar utveckling.

Glokala Sverige är en kommunikations- och utbildningssatsning som ska stötta och engagera kommuner, regioner och landsting för att hjälpa dessa att uppnå en mer hållbar utveckling inom år 2030.

Nu är Region Västernorrland en av de hittills 90 kommuner och regioner som blivit antagna i projektet. Regionen kommer att få ta del av utbildningssatser både lokalt och över webben i form av bland annat workshops och föreläsningar.

– Vi vill vara en organisation i tiden och aktivt bidra i omställningen till ett hållbart samhälle. Mycket av det som behöver göras för att uppnå de globala målen för hållbar utveckling görs bäst på regional och lokal nivå. Där har vi en viktig roll. Kunskapshöjande insatser är en viktig del i arbetet och projektet kommer att ge oss bra stöd och utveckling inom det området, säger regiondirektör Hans Wiklund på Region Västernorrlands hemsida. 

Projektet pågår i tre år och drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, med stöd av Sida.

 

Publicerat