Nyheter/Reportage

Lotta gästar Äldregalan

11 maj är det för sjätte året i rad dags för Äldregalan och i samband med att biljetterna släpps nu på fredag presenterar arrangören Robin Hörnkvist, Scenklart, årets dragplåster ­– folkkära Lotta Engberg.

– Lotta Engberg är högaktuell tycker jag, numera kanske mest som programledare men fortfarande även som artist.
De senaste 15 åren har hon exempelvis lett det populära allsångsarrangemanget ”Lotta på Liseberg” i Göteborg.
– Jag brukar försöka variera manliga och kvinnliga gästartister som har en historia, och även Lotta har en lång historia som artist och det ska bli riktigt häftigt att se henne här på Äldregalan, säger Robin Hörnkvist och berättar att han snart har betat av alla farmors gamla kassettband med favoritartister.
– Farmor sjöng alltid ”Fyra Bugg och en Coca Cola” (Lotta Engbergs Melodifestivalvinnare 1987) för oss, jättefalskt, säger Robin och skrattar.
Lotta Engberg har med sig sin egen kapellmästare Per Strandberg och kompas i övrigt av ett husband som leds av Per-Åke Stockberg från Kramfors. Andra artister som medverkar är Ulrika Bodén, Klas Norberg, Robin Hörnkvist själv och dessutom återkommer Jacke Sjödin, som gjorde succé på fjolårets gala.
– En kvinna kom fram till mig under pausen på förra Äldregalan och sa till mig att jag borde boka upp Jacke på 15 år. Jag vet aldrig exakt hur showen kommer att bli. Kreativiteten får flöda, jag vill att spontaniteten ska finnas där. Galan görs en gång om året och ska verkligen kännas unik, vi ska göra det här och nu live. Än så länge har varje show blivit bra och jag känner mig trygg med de fantastiska artister jag har runt omkring mig. Förhoppningsvis överträffar vi oss i år igen, åtminstone överträffar vi oss när det gäller gengrebredd; Klas har en stor bredd inom flera genrer, Ulrika är en av Sveriges främsta folksångerskor och med Jacke vet man aldrig vad som kan hända.
Biljetterna till Äldregalan släpps nu på fredag 25 januari på www.scenklart.se.
– Intresset är jättestort och i regel säljer vi slut på restaurangplatserna över helgen.

 

Publicerat