Hälsa

Kom igång med 7:an!

Nu är det slut med ursäkterna. 7:an har tagit fram ett lättsamt träningspass fritt från maskiner och redskap, att utföra var du än befinner dig. Testa redan i kväll – det tar bara sju minuter!

Hur är det med nyårslöftet, fyra veckor in på det nya året?
Vi vet, att komma i gång med träningen kan ta emot. Därför bad vi Johanna Olofsson, hockeyspelaren med nummer 7 på ryggen som gör sin tolfte säsong som back i Modo Dam, att ta fram ett exklusivt träningspass som går att utföra hemma i vardagsrummet. Johanna är också personlig tränare och har precis avslutat sin utbildning till fysioterapeut. Övningarna tar bara sju minuter att genomföra – gör du dem till rutin, lovar hon att du kommer känna skillnad i hur du mår. 
– Det här är effektiva sju minuter. Du kommer känna dig starkare och bli piggare. Du kommer också bli gladare av alla hormoner som utsöndras av fysisk aktivitet, säger Johanna.
Träningspasset är designat för att involvera hela kroppen. Under övningarna är det viktigt att du har en god hållning. 
– Försök sträcka på dig så mycket som möjligt. Passet kan du göra morgon, lunch eller kväll. Du blir inte jättesvettig  – men om du vill kan du alltid köra det två gånger på raken.

En övning tar 45 sekunder, därefter vilar du i 15 sekunder innan du påbörjar nästa. Klicka här så hittar du filmklipp på övningarna med tillhörande instruktioner.

 

Publicerat