Nyheter/Reportage

Positiva till gymnasieförslag

Axcell Fastighetspartner, som förvaltar Hägglundsfastigheterna, ställer sig positiva till ett förslag från Liberalerna i Örnsköldsvik om att starta en ny gymnasieskola i Hägglundsområdet.

– Hägglundsfastigheterna ställer sig positiva till en etablering av gymnasieskoleverksamhet på Hägglundsområdet, skriver Lars-Göran Nilsson i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Verksamheterna som redan finns etablerade inom området är verkstad, maskinbearbetning, hydraulik, el, bygg, plåt, ventilation, VVS, måleri och restaurang mm företag som skulle kunna vara bra samarbetspartners för skolan och inkörsportar till yrkeslivet för många studerande.

Lars-Göran skriver också att andra positiva värden med Hägglundsfastigheterna är att både busshållplatser och parkeringsplatser finns i direkt anslutning, och att det enbart är gångavstånd till järnvägsstationen. Området har även en närhet till stadskärnan. 

För skattebetalarna skulle gymnasieförslaget också vara en bra idé.
– Att etablera en gymnasieskola här skulle bli en ekonomiskt fördelaktigare affär för skattebetalarna än att bygga om befintlig skola, alternativ bygga en ny skola, skriver Lars-Göran och fortsätter:
– Att hyra lokaler ger en förutsägbar kostnad utan överraskningar.

Lars-Göran berättar om APP-fastigheters erfarenhet av att ha gymnasieskolor som hyresgäster.
– Ägarna till Hägglundsfastigheterna, APP-fastigheter med säte i Växjö, har goda erfarenheter av att ha en gymnasieskola som hyresgäst tillsammans med andra blandade verksamheter i samma fastighet. Dotterbolaget Axcell Fastighetspartner vilka förvaltar området är dessutom specialister på fastighetsförvaltning vilket borgar för hållbarhet över tid, skriver han och avslutar pressmeddelandet med:
– Våra ägare välkommnar kommunen till dialog.

 
Publicerat