Vi har tidigare skrivit om den restauranggala, anordnad av Praktiska gymnasiet i Örnsköldsvik, som går av stapeln på Stadshotellet 21 februari. Då samlas företrädare för restaurangbranschen i Örnsköldsvik för en galakväll med mingel, middag och prisutdelning. Vilka caféer, restauranger och producenter som nomineras i de varierande kategorierna, avgjordes av juryn förra veckan.
– Det är branschen själva som nominerat andra och det har kommit in väldigt många röster. Alla har varit så himla positiva, galan är en viktig sak som de vill stödja vilket känns jätteroligt, säger Veronica Scherman.
Under tiden fram till galakvällen kommer de som gått vidare nu bli inspekterade av hemliga gäster, med uppdrag att överlämna en bedömning till juryn huruvida särskilda kriterier för vinstchans uppfylls.
– Vi har många fina priser i potten, bland annat får Årets framtidslöfte ett sommarstipende till Schweiz och världens bästa kockskola, säger Veronica Scherman.
Och de nominerade är:
Årets framtidslöfte
Wilma Strandberg
Hampus Thurhammar
Nathalie Wågberg
Emma Granström
Årets bartender
Tobias Nilsson
Max Toljamo
Erik Filén
Emelie Hedlund
Patrik Jonsson
Årets bageri/konditor
Märta och Chokladfabriken
Glen Westin
Lundbergs
Bageri Viktoria
Fru Hellmans Choklad
Årets café
Ulvöbyn café
Café 9
Cafe UH
Lundbergs
Espresso House
Årets restaurangprofil
Linnea Liljedahl
Tobias Andersson
Peter Eriksson
Giordano Sternad
Mohammad Rahbari
Jessica Pettersson
Årets matsalsteam
Linnea & Peter
Restaurang Public
Mamma Mia
Ulvö Hotell
Saltmagasinet
Årets snabbmat
Hälsobaren
Gyros
Gullänget Kiosken
Subway
Asia Thai Palace
Årets lokala producent
Gideå Get
Sidensjö potatis
Melins Lamm
Gården i Långsjön
Tillkommer gör Årets lunchkrog och Årets kvällskrog.