Du är här

2019-01-11 - Nyheter/Reportage
Foto: Ulf Eklund

Sångkocken säljer restaurangen

De är paret som under flera år bevisat att det går att driva en lunchrestaurang framgångsrikt. Men nu söker Inger och Richard Norberg nya utmaningar.
– Det har varit en fantastisk tid, men det är dags att gå vidare nu, säger Richard.

För ö-viksbor och tillresta är Restaurang Richard Sångkock ett välkänt matställe och ett givet inslag i Örnsköldsviks stadskärna. Sedan 2005 har verksamheten varit inrymd i trygghetsboendet Linden som ägs av Övikshem och innan dess drev de sin matservering under åtta år i gamla Vegaskolan som då tillhörde ABE.
Det var under den tiden som de fick rubriker runt i om i landet i stil med; ”lagar för god mat – tvungen att flytta”, då allt fler uppskattade den lagade husmanskosten och lokalerna inte räckte till för både personalmatsal och restaurang för allmänheten. 

Efter 22 år i lunchserveringens tjänst väljer Inger och Richard nu att se sig om efter nya sysslor.
– Verksamheten rullar på och går bra så beslutet har inte med ekonomi att göra. Jag vill helt enkelt hitta på något annat och än har jag inte bestämt vad jag ska göra. Jag har några krokar ute, men mer än så är det inte, säger Richard.
En mäklare är anlitad och förhoppningarna är att hitta en seriös aktör som driver rörelsen vidare. För första gången på många år tyder det mesta på att makarna går skilda vägar i det fortsatta yrkeslivet.
– Ja, så blir det med stor sannolikhet. Jag ska se mig om efter en anställning, men alla ska veta att Richard och jag absolut inte har tröttnat på varandra, säger Inger Norberg med ett skratt.
Och om försäljningsprocessen går fort eller drar ut på tiden har de ingen aning om. Fram till dess fortsätter det precis som tidigare.
– Vi hoppas att det här inte skrämmer bort några gäster. I vanlig ordning är de så välkomna, säger Richard.

Dela med dig av denna artikel på: