Du är här

2019-01-28 - Miljö
Förra årets vinnare, Polarbröd AB och Örnsköldsviks Biodlarförening, tillsammans med elever från klass 3a och 3b på Örnsköldskolan. Foto: Ulf Eklund

Vilka får Miljöpriset för 2018?

Varje år delar Örnsköldsviks kommun i samarbete med Tidningen 7 ut miljöpriset MiljÖrnen till företag, privat-personer, organisationer eller föreningar. Nu är det snart dags igen. Vem eller vilka vill du nominera?

MiljÖrnen är ett miljöpris som Örnsköldsviks kommun instiftat i samarbete med Tidningen 7. Priset delas ut i två kategorier; till enskilda personer, organisationer eller föreningar samt till ett företag och kommer att ges till de som bidragit till hållbar utveckling och inspirerat andra att förbättra miljön, minska energiåtgången eller annan positiv utveckling på miljöområdet. 

Priset delas ut i anslutning till ett sammanträde i kommunfullmäktige och för 2017 tilldelades Polarbröd och Örnsköldsviks Biodlarförening utmärkelsen. Frågan är vem eller vilka som får 2018 års pris?
– Vi har en jury som röstar fram kandidater och utser vinnare, men vi vill verkligen uppmana allmänheten att nominera företag, organisationer eller privatpersoner. Det finns många som gör stora insatser för miljön, men långt ifrån alla blir uppmärksammade. Vi behöver hjälp att hitta riktigt bra kandidater, säger Marianne Dahlbäck, miljöstrateg på kommunens mark- och planerings-enhet.

Har du ett eller flera förslag? 
Tveka inte att skicka in nomineringar till redaktion@7an.se

Tidigare vinnare
2017: Polarbröd AB (företag), 
Örnsköldsviks Biodlarförening (privatperson/organisation/förening).
2016: Lättelement AB, Mellansels IF.
2015: BAE Systems Hägglunds, Andro Stenman. 
2014: Sekab, Anders Lindström.
2013: Övik Energi, Jenny & Jan-Ove Lundqvist.
2012: Processum Biorefinery Initiative, 
Ingmar Andersson.
2011: El-Forest AB, Helen Forsgren.
2010: Prismalence AB, Anne-Li Öman.
2009: Botniabanan AB, Själevads IK.

Dela med dig av denna artikel på: