Du är här

2018-12-26 - Evenemang
Stormvind är PO-Sedin, Patrik Forslund, Maria Höglund, Fredrik Forsberg och Johan Sjödin (foto: P-O Sedin). Arrangör av Schlageryran är Robin Hörnkvist, Scenklart (foto: Carola Harnesk).

Schlageryran med Stormvind

För ett tiotal år spelade coverbandet Stormvind schlager vid några tillfällen. Nu återuppstår bandet under arrangemanget Schlageryran på Bruksgården 30 mars.

Bakom Schlageryran står Robin Hörnkvist, Scenklart, som berättar att han gått och sugit på den här karamellen en längre tid.
– Jag ville arrangera ett schlagerklubbskoncept och kontaktade Patrik Forslund i Pink Hink, det var första namnet jag kom att tänka på. Patrik berättade att de kört en liknande grej för tio år sedan, så vi bestämde oss snabbt. Och när jag hade en dialog med Åsa Niederbach på Bruksgården nappade hon direkt, just det här konceptet är något hon fått förfrågningar kring från publiken, säger Robin och fortsätter.
– Vi tänder liv i ett gammalt koncept och ändrar om en del. Förutom Stormvind kör vi en schlager-DJ som varvar under kvällen och självklart kan man äta innan. Kanske kan man testa på karaoke och även sätta upp en fotovägg där man får ta på sig schlagerutstyrsel och bli fotad.

Robin Hörnkvist är nog mest känd som arrangör av Äldregalan, som 2019 körs för sjätte gången – 11 maj i Fjällräven Center.
– Jag får jobba mot en annan åldersgrupp med Schlageryran, det är ju inte självklart att det är publik som är 65+ som vill gå på det här. Schlager är stort men det finns ingen självklar plats att gå till för att lyssna på den musiken. Nu skapar vi en riktig schlagerklubb – det ska bli spännande, säger Robin.

Biljetterna släpps fredag 28 december på www.schlageryran.se

Dela med dig av denna artikel på: