Du är här

2018-12-25 - Teater
Teaterspegeln och regissön Iso Porovic. Foto: Håkan Nordström

Otroligt hett på Gnistan

Teaterspegeln redo för ännu en fars. Premiären sker lördag 2 januari.

Bertil och Lisa Berg bor på Storgatan 6 i Örnsköldsvik. Deras granne Gerd hälsar på i tid och otid och just den här lördagen, när allt utspelar sig, har det varit otroligt hett någon annanstans ­– kvällen innan.

För 16:e gången sätter Teaterspegeln upp en fars, men det är bara andra gången det är en svensk historia som berättas. ”Otroligt het” är skriven av Krister Classon, känd från humorduon Stefan & Krister, vilket borgar för många skratt.
– Det är första gången jag är inblandad när de kör en svensk fars, och det blir lite mer svensk humor närvarande den här gången, säger regissören Iso Porovic från Teater Västernorrland som för fjärde gången drillar Teaterspegelns amatörskådespelare till storverk.

Innan jul var han på plats fem-sex gånger och i januari intensifieras repetitionerna på Folkets Hus Gnistan i Gullänget som för tolfte gången är Teaterspegelns spelplats.
– De är verkligen jätteduktiga och de kommer ofta med egna idéer. Teaterspegeln är en grupp erfarna farsskådespelare, berömmer Iso.

Även Iso får beröm av Teaterspegelns ordförande Sören Back, som självklart också är en av aktörerna på scenen.
– Iso har lyft hela gänget, han är enormt duktig att hitta på detaljer som gör föreställningen ännu bättre, säger Sören.

Ifjol utspelade sig farsen ”Trassel” på Grand Hôtel i Stockholm, men nu förflyttar vi oss alltså till centrala Örnsköldsvik. När ridån går upp är det lördag eftermiddag dagen efter och Lisa Berg är i städtagen, fortfarande drömmandes om kvällen innan. En missnöjd Bertil Berg är på hemväg och den i tid och otid närvarande grannen Gerd är på ingång. Dessutom lurar fler problem när ännu fler besökare dyker upp. Och varför är vasen så viktig? Den som kommer får se.

Teaterspegeln – Otroligt het
Premiär lördag 2 februari 17.00
Övriga speltillfällen:
Söndagar 3, 10 och 17 februari 17.00
Fredagar 8, 15 och 22 februari 19.00
Lördagar 9, 16 och 23 februari 15.00 och 19.30
Farsen presenteras i samarbete med Teater Västernorrland och ABF.

Dela med dig av denna artikel på: